http://khalish-husaini.blogspot.com/

Monday, June 27, 2011

HABBATUS SAUDA (GOLD)
HABBATUS SAUDA

warna kemerahan  ( lama )


warna kekuningan ( terbaru )


KAPSUL MINYAK HABBATUS SAUDA GOLD
(PERAHAN SEJUK)


HARGA JUAL : RM12 ( 20 BIJI )

STOKIS SELANGOR
PRODUK MINSYAM
CALL/SMS 0173051221

Sejak bulan mei 2011, Minsyam telah memperkenalkan Habbatussauda' Minsyam perahan sejuk yang dikenali sebagai Minyak Habbatussauda Gold.

Habbatussauda' perahan sejuk ini dihasilkan secara semulajadi tanpa sebarang campuran bahan kimia.
Atas sokongan pihak tuan yang cukup menggalakkan, kami di Minsyam telah membuat keputusan untuk pembelian minyak pada musim yang berbeza bagi mengelakkan kehabisan bekalan habbatussauda'.

Perubahan minyak habbatus sauda gold dari warna kemerahan kepada kekuningan, adalah merupakan perubahan semulajadi.

Kami di Minsyam akan terus komited untuk menghasilkan produk yang bermutu dan akan terus kekal menghasilkan minyak perahan sejuk tanpa sebarang campuran.


KAPSUL MINYAK HABBATUS SAUDA GOLD
(PERAHAN SEJUK)

Habbatussauda ialah sejenis tumbuhan yang terdapat di kawasan Mediterranean dan kawasan gurun.Nama saintifik atau biologinya ialah NIGELLA SATIVA. Bahasa biasa ia dikenali sebagai The Black Seed, Black Cumin ,Jintan hitam, Habbah Brakah .
Tanaman Habbatussauda seperti segitiga dengan ketinggian 35-50 cm.Bercabang dan melingkar pada bahagian atas Memiliki dedaun dan bunga warna putih kebiruan. Biji hitamnya agak kuat baunya.Menyengat hidung .Namun biji hitam ini menganduingi pelbagai zat yang sangat diperlukan tubuh manusia.Ia mampu melawan serta mengusir virus.Lantas mempertahankan tubuh daripada serangan penyakit.
Butir Habbatussauda mengalami perubahan dan pematangan bentuk sendiri atau metamorfosis iaitu daripada biji yang awalnya berwarna putih menjadi biji berwarna hitam.UBAT PELBAGAI PENYAKIT
Apa wujud kah bahan yang boleh menjadi ubat untuk bermacam jenis penyakit? Jawapannya mudah. Memang ada. Habbatussauda namanya.
Apa yang mampu dibuat Habbatussauda? Banyak sebenarnya. Ia meningkatkan fungsi kekebalan tubuh terhadap penyakit. Sekali gus mencegah tubuh diserangi penyakit.
Ia juga merangsang sumsum tulang dan sel yang perlu untuk system kekebalan tubuh. Dalam erti kata lain ia turut melindungi sel biasa untuk melawan VIRUS dan juga sel ketumbuhan atau apa yang dikenali sebagai SEL TUMOR.
Dengan meningkat fungsi system kekebalan tubuh, Habbatussauda berperanan penting dalam penyembuhan KANSER dan AIDS, dua penyakit yang paling digeruni.


Habbatussauda bertindak juga sebagai anti biotik. Dengan itu mampu menjadi pemusnah virus yang membawa penyakit CIRIT BIRIT, DYSENTRI, RADANG PARU, KOLERA, ANTRAX , penyakit KULIT termasuk kudis dan bisul.
Mampu bertindak sebagai anti alahan dan menjadi bahan anti lelah atau penyakit ASMA.
Ia boleh menurunkan kadar kandungan gula dalam tubuh pengidap penyakit DIABETES atau kencing manis.
Di samping itu Habbatussauda juga mampu menurunkan kadar KOLESTEROL, meningkatkan daya ingat , konsentrasi serta kecerdasan otak kerana mempunyai kandungan yang merangsang sel otak dan memperbaiki peraliran darah ke otak.
BAGAIMANA HABBATUS SAUDA BERTINDAK?
Dengan komponen komponennya, Habbatussauda bertindak ;
+ Mengeluarkan penyakit ( bersifat medikal)
+ Menenangkan tubuh supaya beristirahat
+ Menyedia atau melengkapkan pembaikan sel dalam tubuh
+ Memperlambat proses penuaan.


HABBATUS SAUDA DAPAT MERAWAT DAN
MENYEMBUH PENYAKIT :-
  • Menguatkan sistem ketahanan badan & menambah sel-sel dalam badan
  • Melancarkan sistem perjalanan darah & mengurangkan kolestrol dalam saluran darah
  • Menambah hormon bagi kecerdasan mental & seksual
  • Untuk mmerawat kesukaran bernafas,asma,radang paru-paru & batuk (kajian universiti Iskandariah Mesir-78% pesakit telah sembuh dgn habatus sauda)
  • Menyingkir tumor(barah)
  • Memulihkan fungsi buah pinggang,hempedu,hati & jantung
  • Membersihkan perut,angin,menghancurkan gas,kahak & membakar lemak
  • Memulihkan mandul,mati pucuk & menambahkan keghairahan seks
  • Berupaya menyembuhkan kencing manis,darah tinggi,ghout,ulser,alahan,jaundis,haid tak teratur,senggugut,sakit puan,batu karang & sembelit,sengal-sengal g,lenguh2,resdung,jevawat,gastrik & sakit perut,penyakit kulit da lain-lain lagi
*****TIADA KESAN SAMPINGAN & SELAMAT DIGUNAKAN***
*****BEBAS DARI DADAH,RACUN & BAHAN KIMIA
*****HABBATUS SAUDA BUKANLAH UBAT HANYA SEBAGAI MAKANAN TAMBAHAN
*****PENGAMBILAN BERTERUSAN INSYALLAH DPT MENYEMBUH & MENGURANGKAN KESAKITAN
No comments:

Post a Comment