http://khalish-husaini.blogspot.com/

Sunday, October 30, 2011

CUKA KURMA DURRA

PRODUCT OF SYRIA


 HARGA SEBOTOL 500ML RM17

INGREDIENTS : EXTRACTED VINEGAR FROM NATURAL DATES.
ACIDITY      : NOT LESS THAN 4%

KHAL
KHAL adalah perkataan dari bahasa Arab yang membawa maksud suatu bahan yang diperbuat daripada buah-buahan seperti kurma ( tamar ), epal, anggur dan buat tin yang akan disimpan dan diperam di dalam jangkamasa tertentu.
KHAL adalah berbeza daripada cuka buatan yg khususnya untuk digunakan di dalam masakan. KHAL merupakan minuman kesihatan yg amat berkhasiat untuk tubuh badan dan bersifat alkali.
Kurma dipilih untuk dibuat KHAL oleh kerana khasiatnya yg amat tinggi. Kurma disebut sebagai makanan yg mampu mengubati :
1: masalah darah
2. masalah usus
3. masalah hati, hempedu, lemah jantung
4. menambahkan air mani
5. masalah kerongkong dan mulut
6. menambah nutrisi tubuh badan
7. mematikan kuman ( bakteria )
8. masalah migrain dan penawar racun dalam badanKHASIAT KHAL TAMAR UNTUK TUBUH
KHAL TAMAR mengandungi pelbagai vitamin seperti Vitamin C, vitamin E,vitamin B1, vitamin B6, beta-karotena, vitamin P ( bioflavonoid ) dan juga kaya dengan kandungan potassium ( keremajaan kulit ). KHAL TAMAR juga berkesan membuang lemak, kolesterol, asid-asid serta garam berlebihan di dalam badan yg menjadi punca kepada pelbagai jenis penyakit kronik.

CARA PENGGUNAAN 
KHAL TAMAR sebaik-baiknya diambil sebanyak 2 kali sehari iaitu sekali selepas minum pagi/sarapan dan sekali lagi pada sebelah malam sebelum waktu tidur.
Sila goncangkan botol terlebih dahulu hingga sebati dan tuang ke dalam satu sudu besar ( anggaraan 15ml ). Boleh juga dicampur bersama air suam.

*Sebaiknya di simpan didalam peti sejuk selepas dibuka.UNTUK ORDER CALL 0173051221


No comments:

Post a Comment